20 minut
250 g mascarpone, 2 lžíce cukru moučka, kelímek smetany ke šlehání,
3 vejce, 2 balíčky dlouhých cukrářských piškot, balíček vanilkového cukru,
podle chuti přidáme silnou černou kávu a alkohol, na ozdobu použijeme
holandské kakao
Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém.
Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem. Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém.
Formu vyskládáme piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.
Tiramisu s mascarpone dáme odležet do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.